Bestyrelsens beretning for 2016 for grundejerforeningen Gl. Asmild
 
Vi har i årets løb holdt fire bestyrelsesmøder.
 
Grundejerforeningen er nu fuldt bebygget – sidste grund blev bebygget i efteråret 2016 – og dermed er vi nu ”fuldtallige” med 127 medlemmer af foreningen.
 
Grønne områder. Vi skifede entreprenør tilbage til Have-industri servicen fra Gjern. Græsset er i 2016 blevet slået 6 gange, inklusive en ekstra klipning i forsommeren for at holde det værste ukrudt væk. Vi har som tidligere været godt tilfredse med Kristians arbejde, og fastholder ham til vedligehold af de grønne arealer i 2017.
 
I maj holdt vi den årlige oprydningsdag og kunne igen med glæde konstatere, at der er relativt lidt affald på vores områder. Vi havde i 2016 også lavet et ”have-hold”, som blandt andet fjernede ukrudt på legepladsen.
 
Vi har holdt en række møder med kommenens folk omkring vedligehold og overtagelse af de sidste grønne områder øst for Skaldehøjvej. Det er aftalt med kommunen, at de tager sig af vedligehold af området ved Skaldehøj (syd for Skaldehøj) – det vedligeholdes fremadrettet på samme måde som området umiddelbart nord for Skaldehøj. Til gengæld overtager vi driften af ”engen” – det grønne område mellem Vibækken og Skaldehøjvej. Her er det aftalt at kommunen skal fjerne en del af de selvsåede træer, og plante små grupper af bl.a. frugttræer og hassel. Det er herefter meningen at engen skal slås en til to gange årligt helst med fjernelse af den afklippede biomasse, så jorden efterhånden mister næringsstoffer og plantediversiteten øges. Det er planen, at der skal klippes trampestier i området, sådan at det er lettere at færdes til fods. Husk dog, at hunden skal holdes i snor og at vise respekt for de vilde dyr andre der færdes på vores grønne arealer.
 
Bestyrelsen er af den opfattelse, at det er afgørende at fællesarealerne holdes for at vores område er attraktivt med store åbne områder. Vi ser derfor også frem til at overtage driften af ”engen”, som i flere år ikke er blevet plejet. Desuden er vi i gang med planlægning af kommende opgaver i forhold til beskæring af beplantningen på de øvrige grønne arealer.
 
 
Vejene og vinteren. Vinteren har både i starten og slutningen af 2016 være meget mild, hvilket vi i forhold til vintervedligehold godt kan lide. Vi havde Kristian fra Gjern have industri service til at rydde sne og gruse i vinteren 15/16 og har i denne vinter 16/17 valgt at bruge Steen Ib fra Vinkel. Vi synes i bestyrelsen, at der i det store hele er blevet ryddet tilfredsstillende.
 
I efteråret 2016 lagde kommunen belægning på den sidste stikvej på Skaldehøjvej (nr. 139-165), og vi forventer derfor, at foreningen i 2017 skal overtage vedligeholdelsen af også dette vejstykke. Dermed vil vi have overtaget alle de veje vi skal, og skal dermed til at holde fokus på løbende
vedligehold af vejbelægningerne og på at spare op til de forventede udgifter til udskiftning af vejbelægningerne i god tid.
 
Der afsættes igen i år 100.000 kr. til Vejfonden.
 
 
Legepladsen. Vi renoverede dele af legepladsen i forsommeren, hvor blandt andet stolperne under rutchebanen på bakken og langs bålstedet blev udskiftet.
 
 
Øvrige ting: Vi holdt også i 2016 et Sct Hans arrangement, hvor man kunne grille og spise medbragt mad ved legepladsen. Vi havde Anna Margrethe Engbæk Schmidt til at holde båltalen. En god aften med fint fremmøde, som vi naturligvis gentager i år. Vi regner med at præsten i Houlkær holder båltalen.
 
Til slut vil jeg gerne sige tak til bestyrelsen for et rigtigt godt samarbejde, tak for 2016, og med håb om et fortsat godt naboskab i 2017.
 
Bestyrelsen i grundejerforeningen Gl. Asmild.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite